Amintiri din perioada sarcinii (partea I)

     Nu am cuvinte sa exprim cum ma simt acum gandindu-ma la perioada in care am fost insarcinata, a fost o perioada minunata, de care ne-am bucurat la maximum si desi s-au facut doar 14 luni de la nastere, pare ca a trecut mai mult de atat. Ce sa facem, cand ne simtim bine si ne mentinem ocupati cu diverse lucruri care ne plac si ne fac fericiti, timpul pare ca trece mai repede.

     Imi aduc aminte cum ne faceam planuri, ne doream mult un copil, un pui de om de care sa avem grija, pe care sa il crestem cu blandete si respect si caruia sa ii oferim tot suportul nostru emotional pentru a-l ajuta sa se ghideze ulterior cat mai bine in viata.

     Era iarna, inceput de an si simteam ca parca incepuse sa se petreaca o mica schimbare in organism – sunt foarte atenta la “semnalele” transmise de organism in orice situatie, astfel ca, desi era prea devreme ca sa se coloreze testul de sarcina sau sa apara pe ecografie, puteam sa jur ca s-a intamplat minunea. Si asa a fost! Simturile si intuitia nu m-au dezamagit.

     Dupa ce pe testul de sarcina s-a colorat a doua liniuta roz (care atesta prezenta hormonului hCG la un nivel suficient de crescut in organism, popular denumit “hormonul de sarcina”) cred ca decurs de multe minute ne-am tot uitat la el: asa trebuie sa se coloreze? e suficient de roz liniuta? sigur pare conturata cum trebuie? inseamna ca vom avea un copil? 

     O mie de ganduri ne treceau prin minte si tot atatea verbalizam impreuna imbratisati, fericiti din cale-afara, incantati de rezultat si totodata putin nesiguri: sigur vom fi parinti? Emotiile traite erau la intensitate maxima si nu ne venea sa credem ca dupa primele incercari, dorinta ne-a fost indeplinita.

     Ne gandeam ca nu exista motive de ingrijorare din punct de vedere medical in ceea ce priveste o posibila sarcina, mai ales ca avem grija de noi, mancam sanatos, nu facem excese, nu purtam telefonul in buzunarul de la pantalon/ nu lucram cu laptopul pe picioare (ca sa afecteze fertilitatea), insa luand in calcul mediul urban poluat si tot felul de alti factori la care suntem expusi zilnic, am incercat sa ne pastram o gandire rationala si sa nu fim descumpaniti in cazul in care ar fi trebuit depus un efort suplimentar in aceasta directie. Spre fericirea noastra, nu a fost cazul.

     In zilele imediat urmatoare am stabilit prima programare la medicul ginecolog care mi-a urmarit apoi evolutia sarcinii pe tot parcursul acesteia, prima dintr-un sir suficient de lung de controale, analize, ecografii si alte intrevederi necesare pana la momentul nasterii.

     Pot spune ca am fost o gravida norocoasa, insa stiti cum se spune: “Norocul ti-l mai faci si cu mana ta”. Sarcina a decurs foarte bine, nu au existat complicatii de-a lungul acesteia, nu am suferit de greturi matinale, nu am avut probleme cu somnul si din momentul aflarii sarcinii mi-am autoindus o stare si mai linistita, mai relaxata, ca sa ne fie cat mai bine mie si viitorului bebelus (mai ales ca perioada sarcinii este extrem de importanta, afecteaza mai mult decat credem dezvoltarea fatului nu doar in cele 9 luni, ci si dupa nastere).

     Cum a decurs primul vostru trimestru de sarcina?

Sursa foto: Pexels


     Continuarea articolului o regasiti aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.