Pregatiti pentru Craciun

     Luna decembrie: o luna de relaxare, liniste, pace, final de an, sarbatoare, timp impreuna cu familia, bradul de Craciun, culori peste tot, oras vesel. Cam asta imi vine in minte cand ma gandesc la perioada sarbatorilor de iarna.

     Este o perioada frumoasa, destinata odihnei si reflectarii de sine, a timpului de calitate in care macar pentru o clipa sa nu stam pe fuga ci sa ne bucuram impreuna de moment si sa fim recunoscatori pentru tot ce avem (este mult mai importanta implinirea sufleteasca, decat orice bogatie materiala).

     Totodata, luna decembrie, dupa cum multa lume cunoaste, se mai numeste si “luna cadourilor”, intrucat la final de luna vine Mos Craciun (pentru cei care transmit povestea asta copiilor lor) si cumva parca retraim copilaria prin ochii celor mici, imbiati de muzica de poveste, mirosul specific de mandarine si scortisoara, bradul colorat si surprizele de sub acesta.

     Recunosc, nu suntem genul de oameni care sa cumpere excesiv, mereu am fost practici si am incercat de cele mai multe ori sa luam cadouri utile, necesare persoanelor carora le adresam surpriza.

     Pe de alta parte, in ceea ce priveste cadourile care ne sunt adresate, nu ne deranjeaza absolut deloc sa nu primim si chiar mentionam acest aspect prietenilor si rudelor, consideram ca atmosfera creata si oamenii cu care ne inconjuram conteaza mult mai mult si suntem mai fericiti asa.

     Avem tot ce ne este necesar si chiar suplimentar, apreciem acest lucru enorm si atunci nu punem pret pe obiecte – pana la urma, daca stam sa ne gandim, cadourile primite ne ofera o satisfactie temporara, un sentiment de placere de scurta durata, insa aminitirile momentului si bucuria resimtita vor ramane “inregistrate” in subconstient si acest lucru ne implineste, ne ofera o stare de bine de lunga durata.

     Intrucat luna decembrie este presarata cu multe mese de Craciun, organizate cu parintii si cu prietenii (care in cazul nostru de obieci incep din a doua saptamana a lunii) si cum nu toata lumea accepta Craciunul “fara cadouri”, am inceput sa ne pregatim din timp lista de cumparaturi si astfel la jumatatea lunii noiembrie deja aveam toate cadourile achizitionate si impachetate. Nu sunt extravagante, nu sunt scumpe, sunt utile, unele sunt produse consumabile si pana la urma important este sa fie cu totii multumiti in ziua cu pricina, sa se poata bucura de ele si sa le poata folosi.

     Intotdeauna ne pregatim din timp in ceea ce priveste cumparatul de cadouri, fie ca vorbim de zile de nastere sau sarbatori mai mari, precum Craciunul. Intrucat oamenii intra in “febra sarbatorilor de iarna” de cum se termina noiembrie si pentru evitarea aglomeratiei din magazinele online sau fizice, ni s-a dovedit ca e cea mai buna abordare pentru noi: nu stam pe fuga cu cumparaturile, avem timp sa gasim ceva potrivit daca nu avem inspiratie de moment, evitam aglomeratia si astfel nivelul de stres e redus la minimum (mai ales in ceea ce priveste gasirea produsului dorit pe stoc sau durata de livrare a coletului).

     Voi cum v-ati organizat in ceea ce priveste cadourile?

 

Sursa foto: Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.