Scutecele in primul an de viata al bebelusului

     Pe cand eram insarcinata, am citit mult despre tot felul de produse necesare nou-nascutului, iar printre acestea se numara si scutecele, bineinteles. Sunt necesare si este important sa ne inarmam cu informatii utile din timp, sa incercam sa alegem masura potrivita, un tip de scutec cat mai bun pentru copilul nostru si sa ne pregatim mental pentru o perioada de consum constant de scutece si implicit, de cheltuieli, fara a o prelua asupra noastra ca un factor de stres, ci ca un lucru absolut normal care se intampla odata cu nasterea mult doritului copil.

     Noi alternam inca din primele luni scutecele de unica folosinta cu cele lavabile (ceea ce ne-a scutit de multe cheltuieli), insa daca e sa facem cateva calcule luand in calcul doar scutecele din prima categorie, numarul de scutece folosite si banii platiti pe acestea ajung la niste numere impresionant de mari.

     Desi pare un proces neplacut, schimbatul scutecelor este un aspect foarte important care ne poate ghida daca cel mic este sanatos sau daca sufera de deshidratare, constipatie sau daca sunt necesare anumite investigatii si cu cat veti avea exercitiu in schimbatul scutecelor, cu atat va va fi mai usor sa o faceti. In functie de numarul de scutece schimbate, de culoarea si/ sau mirosul urinei si al scaunului, dar si in functie de starea de spirit a bebelusului, ne putem da seama daca ii este bine (pana la urma nu sta totul in numere, acestea fiind estimative, ci in cum ii observati comportamentul).

     Cum fiecare dintre noi are un buget alocat pentru anumite lucruri si dupa cum stiti, este important sa fim chibzuiti in ceea ce priveste cheltuielile aferente odata cu nasterea copilului, mai jos va redau cateva calcule ca sa va fie mai usor sa stiti la ce sa va asteptati, de cate scutece aveti nevoie pentru bebelus si care ar fi costul aproximativ.

     In prima luna de viata, un bebelus foloseste, in medie, 10 – 12 scutece pe zi, ceea ce duce la o medie de 320 de scutece utilizate.

    Dupa prima luna, intre lunile 1 – 5 de viata, numarul de scaune scade si astfel se reduce si numarul de scutece folosite, fiind necesare aproximativ 8 – 10 scutece pe zi, ducand consumul la o medie de 260 de scutece pe luna.

     Din luna a cincea, tranzitul intestinal se stabilizeaza, organele interne fiind mai dezvoltate acum si pe zi un bebelus va avea nevoie de circa 8 schimburi de scutece, adica 240 de scutece pe luna.

     Luand in calcul brandul Pufies (l-am dat ca exemplu pe acesta intrucat noi am ales cu mare atentie acest brand, fiind mai subtiri, cu aspect atragator pentru cei mici, cu grad de absorbtie mare si pret potrivit, dar si cu pachete BIG BOX economice, precum acesta), pentru 320 de scutece puteti plati aproximativ 190 lei, pentru 260 de scutece pretul este in jur de 156 lei, iar 240 de scutece costa aproximativ 144 lei. Bineinteles, preturile difera in functie de cantitatea luata si magazinul de la care le achizitionati.

     Este important sa verificam scutecele constant si sa le schimbam de indata ce acestea s-au udat/ murdarit, pentru a evita contactul prelungit al pielii bebelusului cu bacteriile din urina si din materiile fecale. Cel mai indicat este sa fie schimbat inainte de masa, mai ales atunci cand este foarte mic, pentru a putea observa ritmul de eliminare.

     In concluzie, in primul an de viata al bebelusului, in functie de greutatea acestuia si numarul de scutece schimbate, puteti achizitiona intre 2500 si 3000 de scutece.

 

Sursa articol: Link 1

Sursa foto: Pixabay


     Mai puteti citi:

Scutece lavabile vs. scutece de unica folosinta

Lista extinsa de cumparaturi pentru proaspetii parinti

Documente necesare dupa nastere

Alegerea pediatrului potrivit

Pregatirea camerei pentru nou-nascut

Aspecte care influenteaza starea de bine a bebelusului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.