Povestea nasterii, din perspectiva sotului

     Era o seara de vineri ce parea obisnuita…sau asa ceva. Atunci cand stii ca sotia binevoieste sa fie foarte aproape de momentul in care urmeaza sa nasca, te astepti sa fii nevoit sa mergi la niste ore mai putin ortodoxe in trafic pentru a ajunge la doctor. Acea seara insa parea sa fie obisnuita…

     Asta pana cand sotia iti spune ca simte o contractie mult mai puternica decat cele avute pana atunci. In acel moment te gandesti ca „huh…cam asta e momentul, nu?”. In fine, am decis sa stam sa vedem cum evolueaza lucrurile. Fiind vineri, am stat sa ne uitam la nu mai stiu ce emisiune la TV ca sa vedem daca mergem la culcare sau mergem la spital ca cineva vrea sa faca cunostinta cu noi.

       Evident ca nu am mai ajuns sa ne culcam, ci am ajuns la spital caci intr-adevar, cineva se simtea pregatit sa ne cunoasca. Traficul la ora 12 noaptea era chiar decent, deci nu au fost probleme in a ajunge repede. A urmat apoi procesul de internare iar eu ma gandeam ca ar trebui sa fie gata totul in cateva ore, lucru care ma bucura din mai multe motive, principalele fiind cele legate de durere.

         De aici insa a inceput aventura. Contractiile erau acolo in continuare, prezente si dureroase. Fiind toiul noptii, incercam fiecare sa ne odihnim cum puteam, insa era dificil. La mine era o adevarata aventura sa incerc sa dorm chircit intr-un colt undeva, insa incercam sa ma descurc cu ce aveam, dorind evident sa fiu de fata cand se va intampla nasterea.

          Ce nu stia niciunul din noi insa era ca acel moment era inca departe. Noaptea aceea a trecut, nici nu mai stiu cum, si am fost cumva bucuros cand am vazut ca se lumineaza ca macar puteam sa ma tin treaz mai usor. A mea sotie binevoia sa indure durerile foarte bine si am fost amandoi incantati sa vedem ca doctorul ginecolog al ei era de garda in ziua respectiva, astfel ca a fost prezenta in spital de foarte devreme. Fiind de garda, mai trebuia sa investigheze si alti pacienti, evident, insa auzind povesti despre alti ginecologi din acea locatie, faptul ca era ea de garda a fost o binecuvantare.

            La un moment dat stiu ca am plecat sa imi iau ceva de mancare intrucat oboseala isi spunea cuvantul si apoi am mers sa ma culc in rezerva sotiei, cu mentiunea ca urma sa ma sune cand va fi momentul. Acel moment a venit pana la urma si mi-am facut aparitia in salon.

       Oboseala isi spunea cuvantul la mine printr-o durere acuta de cap, insa nu voiam sa ma gandesc sau sa ma plang de asta, intrucat suspectam ca durerile pe care le indura a mea sotie tindeau sa fie putin mai puternice. Am apreciat grija doctorilor de acolo cand m-au vazut putin palid la fata, insa am zis clar ca ma descurc si ca nu eu am nevoie de atentie acum.

     Intr-un final, dupa o perioada de 18 ore cred (23, daca calculam de la prima contractie), baietelul nostru a venit pe lume. Stiu ca doctorii m-au rugat apoi sa merg cu ei in locul unde ii puneau pe toti nou-nascutii si stiu ca mai era in zona inca un tata a carui fetita tocmai se nascuse in salonul alaturat. Am stat acolo putin de vorba cu el sa ne dezmeticim amandoi, am vorbit cu doctorii sa aiba in vedere faptul ca vrem alimentatie de tip „san exclusiv”. Apoi am putut sa merg inapoi la a mea sotie si am putut sa il tin pe cel mic pt prima data in brate. Evident, cu temerile de rigoare, caci stiam cat de atent trebuie sa fii cu cei mici.

      Dupa aceea au urmat telefoanele catre rude si prieteni si apoi mersul acasa, al meu cel putin, caci rezerva era de o persoana plus un bebelus. A doua zi insa am putut sa stau linistit toata ziua acolo cu sotia si cel mic iar a treia zi am venit cu totii acasa, unde o serie intreaga de experiente noi ne astepta.

     Aici veti regasi si articolul in care am relatat momentele travaliului si al nasterii, asa cum le-am simtit si experimentat.

 

Sursa foto: Pexels

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.