Un telefon care face cat 11

Atunci când am scris titlul, mi-am asumat ce spun: un telefon care are o baterie așa de mare încât ține 11 zile, face cât 11 telefoane (un telefon pe zi) dacă ar fi să vorbim în număr de zile, pentru că cei mai mulți dintre noi își încarcă telefonul cel puțin o dată pe zi, iar din punct de vedere al bateriei, este echivalent cu 3,5 telefoane.

Nu sunt genul care să pună preț pe obiecte, pentru mine sunt mult mai importante momentele trăite, emoțiile simțite, amintirile, pozele din vacanță împreună și de la evenimentele noastre importante la care ne uităm constant. Obiectele vin și se duc, sau mai bine zis se strică.

Cam așa stă treaba și la categoria telefoane mobile. Nu am avut niciodată vreo dorință de a-mi lua vreun telefon mobil (sau obiect, în general) cu care să ies în evidență sau să-mi cumpăr ceva de firmă, doar pentru că ”e la modă”; mereu am căutat, indiferent de lucru, să fie cât mai simplu, practic, confortabil, ușor de folosit și durabil (în măsura posibilităților, în funcție de articolul achiziționat).

La câteva luni după ce am născut, telefonul pe care îl aveam începuse să ”aibe personalitate” – deși am avut grijă de el, brusc (după ce a trecut perioada garanției) a început să meargă îngreunat, să se blocheze meniul și alte asemenea. După ce că sunt un utilizator grijuliu care folosește telefonul mobil destul de puțin în medie (cel mai adesea telefonul rămâne cu Internetul activat toată ziua și îl folosesc doar în pauzele de somn ale micuțului și seara, iar atunci când sunt cu el, doar dacă este necesar să răspund la telefon sau să apelez pe cineva), mi-era clar că ciclul de viață al produsului a fost atât de scurtat, încât și dacă ar fi fost cineva care ar fi folosit și mai puțin telefonul, tot ar fi început să aibe probleme. În plus, nu doream să stau mereu cu grijă că trebuie să îmi încarc bateria la telefon zilnic, aveam și alte lucruri mai importante de făcut (și o ființă mică de iubit și de îngrijit).

Așadar, m-am gândit că ar fi cazul să-mi schimb telefonul (asta se întâmpla prin luna iunie a anului trecut) și seara după ce s-a culcat copilul, am început căutările, însă nu înainte de a mă gândi ce îmi doream de la noul telefon.

Nu sunt prea pretențioasă, însă dacă tot dau un ban, să facă ce spune de banul ăla. De la telefon am dorit neapărat să găsesc o baterie durabilă (da, știu, greu de crezut că există), telefon care să facă poze bune calitativ (pentru că îl folosim pe post de aparat de fotografiat în vacanțe și în orice alt caz/ eveniment), să redea sunetele la calitate înalte (pentru Spotify) și cu GPS bun.

După ce am filtrat căutările, am rămas cu foarte puține opțiuni în listă afișate (dar hei, erau utile și acelea). În final, am găsit acest telefon (din poză) – Blackview P10000 Pro, un telefon cu un ecran ceva mai mare decât am avut înainte și cu o greutate mult mai mare, însă pentru ceea ce mi-am dorit să achiziționez, toate celelalte aspecte erau îndeplinite cu succes, așa că a fost un compromis mai mult decât bun (mai ales că telefonul îl țineam și înainte în geantă/ ghiozdan, așa că nu mă impacta prea mult ultimul punct menționat).

Am fost așa de mulțumită de produs (și sunt extrem de mulțumită), încât după câteva luni și-a achiziționat și soțul unul (ce să vezi, avea telefon de la aceeași firmă ca mine și brusc după perioada garanției s-a degradat considerabil funcționarea acestuia). Soțul este un utilizator constant al telefonului și la el (cu Internet activ, multe căutări pe Internet, GPS și un joc pe care îl accesează constant), bateria ține 5 zile (niciodată mai puțin).

Acesta este un telefon pentru părinți cum îmi place mie să spun și până la urmă, pentru orice persoană își dorește să își ia (măcar pentru câteva zile) grija de la încărcatul telefonului. Gata cu grija că nu ține bateria când ai mai mare nevoie de el (si un alt avantaj este că, deși bateria are o capacitate foarte mare, se încarcă în maximum două ore.

Ca o paralele, îmi aduc aminte de o reclamă la TV de acum câțiva ani în care era un șofer ce oprise la benzinărie pentru alimentarea mașinii. Cum mașina avea un consum atât de mic prezentat, șoferul a găsit pânze de păianjen la desfacerea capacului zonei de alimentare cu combustibil (efectiv trecuse atât de mult timp de când alimentase ultima dată, încât au apărut păianjenii). Cam așa și în cazul nostru (dar fără păianjeni), uităm să încărcăm telefonul și vă spun sincer, e așa de bine.

Dacă v-am trezit curiozitatea și doriți să citiți mai multe despre acest telefon (de la această firmă este cea mai mare baterie și sincer are mai mulți mAh decât bateria noastră externă), îl puteți găsi pe magazinul online dualstore.ro sau pe eMAG, prin același furnizor. Eu mi-am achiziționat telefonul de pe iHunt.ro (însă am observat faptul că nu mai au telefonul în gama de produse vândute), iar soțul de pe dualstore.ro și nu am avut probleme cu furnizorul sau cu livrarea.

Sursă foto: DualStore.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.