Gradinita Simsala Grimm (sectorul 2)

În cadrul proiectului “Grădinițe private”, voi scrie o serie de articole în care voi prezenta pe rând, câte o grădiniță privată din București, apreciată de părinții ai căror copii o frecventează.

Pentru o educație cât mai bună, e important de timpuriu, în măsura posibilităților fiecăruia dintre noi, să oferim copiilor noștri acces la o educație de calitate, pentru o dezvoltare cât mai armonioasă și învățare prin joc, cu oameni dedicați și pregătiți în domeniu.

În articolul de astăzi, grădinița despre care vă voi povesti câteva aspecte esențiale este ”Grădinița Simsala Grimm”, acreditată ARACIP încă din 2009.

Ce am apreciat la grădinița Simsala Grimm este motto-ul după care se ghidează: ”Educația este dobândirea artei de a utiliza cunoștințele” și acest lucru se observă în abordarea pe care o au față de copii și modul în care au stabilit planul de studii. Acesta conține activități de stimulare a curiozității celor mici și dezvoltarea abilităților sociale, cognitive, artistice, morale, iar pe lângă activitățile obligatorii, au și o serie de activități opționale (dans, pian, karate, creație, teatru, balet, muzica, learn 2b, baschet, inot) din care părinții pot alege ce e de interes pentru copilul lor.

Activitățile cuprinse în curriculum fac parte din zona experențială, din domenii precum: lingvistic și literar, științe, socio-uman, psiho-motric și domeniu  estetic și creativ.

  • Alte informații utile:

– locația: Str. Orzari nr. 74B, zona Metrou Piața Muncii/ Șoseaua Mihai Bravu;

– grupe formate din maximum 9 – 10 copii/ grupă, în funcție de vârstă;

– limitele de vârstă sunt cuprinse între 1 an și 10 luni și 6 ani, astfel: grupa mică (1 an și 10 luni – 3 ani), grupa mijlocie (3 – 4,5 ani) și grupa mare (4,5 – 6 ani);

– 3 tipuri de programe pentru grupa mică, medie și mare: early program (07:00 – 13:00), lunch program (07:00 – 14:00) și all-day program (07:00 – 18:00);

– cost: în funție de lungimea programului ales – 800 lei (early program), 1000 lei (lunch program) sau 1100 lei (all-day program);

– există sală de mese și au cantină proprie, unde meniul este stabilit împreună cu medicul pediatru;

– activitățile se desfășoară în limba engleză, punându-se accent atât pe dezvoltarea limbajului de mici, cât și pe cultura britanică, pentru a oferi un nivel cât mai mare de înțelegere asupra diferențelor culturale;

– pe perioada verii se organizează Summer Club (în lunile iulie și august), cu activități săptămânale.

Pentru acces la toate detaliile și contact, puteți accesa site-ul oficial al grădiniței Simsala Grimm, aici, iar pentru a urmări alte noutăți, puteți intra pe pagina lor de Facebook.

 

Sursă foto: Grădinița Simsala Grimm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.