Cu copilul mic la Therme

Finalul de saptămână care tocmai a trecut ne-a găsit la Therme, o locație ce nu trebuie ratată, din apropierea Bucureștiului.

De Therme știm de la finalizarea proiectului, cunoștințe tot auzeam că se duc încă de la inaugurare, însă recunosc că nu a fost până acum pe lista noastră de priorități, așa că nu am ajuns, asta până duminică.

În urma experienței de 3 ore petrecute la Therme pot spune că ne-a plăcut tare mult și cu siguranță vom reveni.

Locația este foarte accesibilă, iar dacă nu dispuneți de mașină personală, Therme oferă transport gratuit care se poate lua de la Piața Romană (aici puteți găsi orarul pentru fiecare zi a săptămânii).

Cum am ajuns, am văzut mult spațiu, o parcare imensă, o clădire impunătoare cu o formă foarte interesantă care părea că ne invită înăuntru și suficienți oameni care treceau pragul intrării.

Se observă calitatea ridicată a serviciilor oferite și deși prețul biletelor este destul de ridicat, merită fiecare ban pentru ceea ce oferă atunci când treci de casele de bilete.

La intrare, după ce se plătește accesul, fiecare persoană care a plătit bilet (copiii sub vârsta de 3 ani intră gratuit) primește o brățară tip ceas cu care este garantat accesul la vestiare, la restaurant și la alte facilități oferite. De asemenea, este bine de știut faptul că pentru tot ce ați accesat suplimentar în interiorul incintei (exemplu; restaurantul) se va plăti suplimentar la ieșirea din clădire (la restaurant se bifează cu brățara suma de plată care ulterior va fi achitată la ieșire).

Pentru prima vizită, ne-am gândit să plătim accesul doar pentru 3 ore, în zona Galaxy (de menționat faptul că în aceste 3 ore este inclus accesul la vestiare, piscine, saune, restaurant, nu sunt 3 ore doar pentru piscine, iar zona Galaxy este singura zonă în care este voie cu copii) și dacă se depășește intervalul orar menționat, se plătește timp suplimentar atunci când se predă brățara la ieșire. Lista cu tarife, în funcție de zilele săptămânii și categoria de vârstă, găsiți aici.

După ce ne-am schimbat la vestiar și am învățat cum se blochează ușa în cabinele de schimbat, am mers direct în zona de relaxare. Un spațiu foarte mare care cuprinde multe tobogane cu apă, piscine mai mici și mai mari, pentru toate vârstele, un loc de joacă interactiv pentru copii, saune, scaune cu hidromasaj și fotolii cu infraroșii.

Cel mic a acceptat ușor spațiul în care ne aflam. Încă de la intrarea în clădire ne-am alocat câteva minute pentru adaptare, stând pe loc, ca să poată observa locul și să îi explic ce se întâmplă acolo, ca să nu fie luat prin surprindere. De asemenea, i-am povestit faptul că urma să așteptăm la coadă ca să putem plăti biletele, tocmai pentru a nu resimți un stres major legat de faptul că erau mulți oameni în jurul nostru.

Totul a decurs ușor și nu au fost probleme de adaptare, iar după ce am intrat în zona de piscine și ne-am găsit un loc bun în zona de șezlonguri, i-am arătat ce urmează să facem.

Lui îi place foarte mult să se joace cu apă (cărui copil nu îi place?) și de-abia aștepta să ajungem, știind de acasă de cantitatea mare de apă care ne aștepta aici. După ce am intrat intr-o piscină mai mare, în care era ținut în brațe, și-a dat seama că nu se simte în siguranță și am ieșit destul de repede. Au mai urmat câteva intrări și ieșiri din aceeași piscină, timp în care se mai obișnuise puțin cu apa mare și a acceptat pentru mai multe minute, însă tot nu era complet sigur pe el.

Am decis să încercăm locul de joacă interactiv cu apă, pentru copii, însă nu se simțea în largul său, așa că am decis să mergem și la piscina mică, pentru copii de vârsta sa. După un moment de reținere, a testat apa și gata. Asta a fost. I-a plăcut mult! Faptul că putea să stea el singur, în picioare, nesusținut de noi, în apă, l-a ajutat foarte mult să se simtă în siguranță și să fie în zona de confort.

Era așa sigur pe el și i-a plăcut așa de mult încât altceva nu mai conta. Se juca când cu o sticlă mică de apă pe care o scufunda și îi plăcea că se ridica la suprafață, când cu mâinile, sau se așeza în șezut și se apuca de degetele de la picioare, totul o distracție. Ne-am tot jucat așa și i-a părut rău după ce am ieșit din piscină, îl înțeleg că își dorea să mai stăm, însă apoi am mers la masă și la vestiar, urmând să ieșim înainte să ni se termine cele 3 ore plătite.

Partea bună este că e foarte înțelegător (și orice copil poate fi, dacă părintele are răbdare o abordare blândă și comunică mult cu acesta) și după ce l-am anunțat că urmează în 5 minute să ieșim din apă, deși a scos un sunet de nemulțumire (care însemna să mai stăm), i-am explicat că înțeleg că pentru el este foarte important locul cu apă și mă bucur că îi place, însă urmează să mergem la masă (ceasul ne indică ora de masă) și apoi mergem spre casă. L-am asigurat că vom reveni, știu că poate să fie înțelegător și că e nevoie să mai luam și o pauză de la piscină. Astfel, ieșirea din apă după cele 5 minute s-a făcut foarte armonios, fără să fie supărat, fără să ridice tonul, fără să plângă sau să aibe alt tip de comportament care să-l agite; a întins mâinile și am ieșit împreună din apă.

La unul dintre cele 3 restaurante, la care am mers noi, în interior la Galaxy, mâncarea gustoasă și în cantități (consider) mai mult decât suficiente chiar și pentru cele mai flămânde persoane (mai ales că după atâta înotat și joacă în apă, devenim flămânzi repede).

După distracție și o hrană gustoasă, ne-am schimbat și am ieșit înainte cu 10 – 15 minute de terminarea celor 3 ore; deja parcarea dupa ora prănzului era plină-ochi și oameni tot apăreau, semn ca prima parte a zilei este întotdeauna o opțiune mai bună pentru venit, ca să evităm o supraaglomerare de oameni.

De-abia așteptăm să mai mergem (cu siguranță și cel mic) și pentru următoarea dată ne-am gândit să plătim un acces mai îndelungat acolo, pentru a profita și de alte zone și pentru a ne bucura și mai mult timp de apa caldă.

Dacă nu ați ajuns încă, vă încurajez să mergeți. O să merite, iar la finalul zilei, deși obosiți, veți fi încărcați cu energie pozitivă după o zi de joacă în apă.

 

Sursă foto: Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.