Inghetata cu capsuni si banane

Cum perioada rece a trecut, sezonul cald începe să ne îmbie la ceva răcoritor. Și ce altceva merge mai bine împreună cu primăvara, pomii înfloriți, parfumul plăcut al parcurilor în perioada asta și razele calde ale soarelui decât o înghețată bună? Dar bună să fie.

Copiii mici își doresc ce consumăm noi, astfel că ideal este să le oferim un exemplu prin ceea ce alegem pentru momentul gustării și dacă dorim să ne oferim un astfel de răsfăț în preajma lor, ce poate fi mai bun decât o înghețată gustoasă, delicioasă, parfumată și sănătoasă făcută în casă, din doar trei ingrediente?

Timpul de preparare este de 5 minute, timpul de așteptare este de două ore și se poate consuma după vârsta de 1 an (sau după 1 an și jumătate, dacă în familie există istoric în ceea ce privește alergiile cauzate de alimente alergene).

  • Ingrediente:

– 1 banană mare/ 2 banane mici;

– 6 căpșuni de dimensiune medie (am pus grecești, par echivalentul a 12 căpșuni mici, românești);

– 250 ml iaurt grecesc 10%.

  • Preparare:

După ce am pregătit cele trei ingrediente pe masă, am pus în vasul de blender capșunile spălate și tăiate cubulețe, am adăugat banana tăiată felii și am completat cu iaurtul grecesc.

Am mixat timp de 10 secunde, timp în care ingredientele s-au amestecat foarte bine și după aceea am turnat compoziția în formele de înghețată. Noi am ales astfel de forme de înghețată, din silicon, întrucât sunt foarte ușor de ținut în mână, chiar și de copii și un alt mare avantaj este faptul că nu există scurgeri de înghețată în cazul în care începe să se topească.

Le-am introdus la congelator timp de minimum 2 ore, pentru a fi o gustare complet înghețată.

Din cantitatea menționată am făcut 6 astfel de înghețate.

În cazul nostru, cel mic încă nu dorește să încerce înghețata, însă știu sigur că nu îmi voi face griji atunci când va dori să guste. Până atunci, o savurăm noi, adulții, cu mare plăcere.

Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.