Cel mai bun si ieftin salon de infrumusetare este…acasa

Nu e un secret…sunt o fire foarte practică. Îmi place să îmi îndrept atenția către lucrurile cele mai potrivite pentru noi și care ne sporesc confortul și fericirea și îmi displace să fac anumite lucruri doar de dragul de a le face, să pierd timp prețios pe drum dacă nu este absolut necesar să facem ceva anume sau să dau bani pe ceva ce știu că pot face foarte bine acasă.

Nici înainte de copil, nici după copil, deși am grijă de mine și chiar împreună cu cel mic de cele mai multe ori îmi îndeplinesc rutina zilnică, nu am fost și nu merg la salonul de înfrumusețat. Mi s-a părut întodeauna mai practic să mă ocup de mine în liniștea și intimitatea casei mele, atunci când am timp și starea de spirit necesară.

Recunosc că am fost în trecut de câteva ori, o dată pe an la pensat pentru că efectiv, cum se făcea anul, cum îmi stricam forma și mergeam să ”le repare”; în timp, am învățat să le păstrez forma din ce în ce mai bine până când nu a mai fost nevoie să merg deloc și mă bucur de această reușită.

De ce nu frecventez saloanele de înfrumusețare?

În primul rând, din tot ce am văzut și auzit și în trecut, dar se practică și în prezent și îmi displace complet, este acel ”small talk” total intrusiv de cele mai multe ori. Îmi place să socializez, răspund politicos, însă ce nu se cunoaște de multe ori este limita până la care poți adresa întrebări/ cunoaște un om, fără să devină penibil și intrusiv (mai ales că vorbim totuși de dialog cu o persoană străină și nu cu un cunoscut).

Atunci când merg la un astfel de salon, îmi doresc să am liniște, să mă relaxez și să mă concentrez pe ce îmi face acolo sau pe gândurile mele, fără să discutăm lucruri doar de dragul de a le discuta sau fără să aud povești lacrimogene, problemele personale ale persoanei din fața mea și să mă încarc negativ într-un loc care se presupune că sporește nivelul de relaxare (toată lumea are și perioade grele, unii mai multe și mai dese decât alții, nimic de zis aici, însă nu consider nici locul și nici momentul potrivite pentru astfel de destăinuiri; pentru acest gen de exteriorizări există partenerii, cei mai buni prieteni sau psihologii și terapeuții).

În al doilea rând, nu sunt dispusă să aloc acel timp pe care l-aș pierde pe drum până la salon și înapoi spre casă doar pentru asta. Timpul acela prefer să îl petrec cu familia mea, făcând activități sau dacă se nimerește perioada de somn din zi a micuțului, să mă ocup de mine acasă, să citesc, să scriu, sau să fac alte lucruri care îmi plac și care mă fac fericită.

Un alt motiv este că nu sunt genul de persoană care să fie comodă și să considere că dacă tot fac alții meseria asta, să le dau bani și să aștept să se ocupe ei, mai ales dacă știu și mă pot îngriji singură. În afară de anumite saloane de cartier (deși am și acolo dubiile mele), mai toate saloanele au prețuri destul de ridicate și pentru ce am nevoie, nu sunt dispusă să ofer acei bani.

Cu sumele pe care le-aș da lunar (sau mai des) dacă m-aș fi dus la salon, prefer să facem alte lucruri mult mai utile și plăcute pentru noi, cum ar fi să punem banii deoparte în contul de economii, să ne plătim concedii (sau o parte din acestea), sau să cumpărăm orice alt obiect necesar pentru noi/ cel mic/ casă sau mâncare bună și sănătoasă (că omul mai trebuie să mănânce, iar noi chiar consumăm extrem de multe fructe și alte gustări între mese).

Și totuși, cum îmi aloc timpul?

Deși stau acasă cu cel mic și avem zilele pline cu activități înăuntru sau afară, reușesc să îmi fac mereu timp pentru mine, atunci când e în preajma mea sau când doarme și nu simt nevoia să ”evadez” de acasă, ca să mă simt bine.

O dată pe săptămână îmi aloc fie o anumită zi în care să mă ocup de mine sau îmi împart în mai multe zile (dacă sunt foarte aglomerate și cu alte activități sau întâlniri).

Mă pensez o dată pe săptămână și de obicei fac asta când cel mic e lângă mine în baie, iar dacă nu dorește să stea cât fac asta, își aduce lângă mine un recipient, carte sau ce altceva dorește, ca să îi treacă timpul mai repede.

Pe parcursul celor 5-7 minute de pensat vorbesc cu el, îi povestesc diverse lucruri, îi zic ce fac acolo sau îi cânt, în funcție de ce dorește și el să facă și apoi îi mulțumesc pentru minutele în care a avut răbdare ca să mă pot ocupa de mine.

Dimineața și seara, împreună cu micuțul nostru ne facem rutina zilnică de spălat pe dinți, spălat pe față/ demachiere/ șters cu soluție micelară și aplicare (doar în cazul meu) a unei creme de zi împotriva poluării cu protecție anti-UV, iar seara aplic fie o cremă de seară cu vitamina A, fie o cremă cu salvie, pentru întreținerea unui ten fără acnee. De asemenea, cam o dată pe lună, seara, după ce se culcă băiatul, îmi aplic o mască de față cu argilă pe care o îndepărtez cu apă caldă după 15 minute din momentul aplicării.

În ceea ce privește epilarea, de obicei fac acest proces seara, după ce se culcă cel mic și nu îmi ia mai mult de 20-25 de minute, timp în care îmi îndepărtez părul de pe picioare și axilă cu un epilator, iar pentru zona bikinilor folosesc un trimmer foarte compact și ușor de folosit, pe care l-am descoperit chiar la începutul perioadei de sarcină și cu ajutorul căruia m-am putut îngriji chiar și în a noua lună de sarcină, fără probleme sau durere cauzate.

Manichiura și pedichiura, iarăși, se întâmplă acasă, scurtându-mi unghiile de față cu cel mic, pentru a vedea și pentru a înțelege mai bine procesul, ca apoi să îi fie ușor să-l accepte când e necesar să îi scurtez și lui unghiile (am povestit pe larg aici cum facem asta).

Recunosc, întrucât îmi place naturalețea și simplitatea unghiilor sănătoase, nu aplic lac de unghii, ojă sau alte tratamente (am folosit în trecut, însă nu prea des), ele având luciu natural, însă dacă ar fi cazul să aplic un strat pe ele, l-aș aplica seara după somn ca să nu inhaleze vaporii de la substanță și pe lângă asta, să pot fi activă cu mâinile în continuare, fără a mă stresa că nu mă pot juca sau să facem altceva și să se mai strice și stratul aplicat pe unghii.

Singurul moment în care merg la salon este când trec 3-4 luni și consider a fi momentul pentru o reîmprospătare a tunsorii, ca să se regenereze firul de păr. Merg doar pentru tunsul efectiv (fără șamponare sau alte tratamente suplimentare) și durează cam 25-30 de minute să mă tundă, eu menținându-mi o lungime medie spre lungă a părului). Cum îmi plac lucrurile consecvente, merg la aceeași coafeza de mulți ani, îmi place stilul ei și se potrivește modul ei de lucru cu firul meu de păr și cu ceea ce îmi doresc ca formă pentru păr și atunci când ajung la ea pe scaun știe exact ce e nevoie să facă, iar la final sunt foarte mulțumită de rezultat fără stres, fără vorbă multă și fără esență, fără sume exorbitante de bani lăsate la salon.

Fiecare dintre noi are un anumit stil și face lucrurile într-un anumit mod, însă se poate și acasă, dacă ne dorim acest lucru. Nu am o problemă cu cei care frecventează saloanele de înfrumusețat (câteodată chiar e necesar, depinzând de ce anume are nevoie persoana în cauză), însă v-am prezentat o alternativă ușor de aplicat, fără prea multe bătăi de cap (din punctul meu de vedere), care la final vă lasă cu aproape toți banii în portofel sau pe card, pe mine costându-mă doar soluția micelară folosită, cremele de față (care nu sunt scumpe și sunt de la mărci românești) și tunsul, atunci când e cazul).

 

Sursă foto: Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.