Budinca de mere si papaya

A fost o perioadă a schimbărilor în casa noastră. Și cum s-a cerut schimbată inclusiv plita pe gaz (cu una electrică), până la schimbarea acesteia, câteva săptămâni m-am folosit doar de cuptor pentru a face mâncare de tot felul, inclusiv micul dejun.

Așa că, într-o seară, am stat să mă gândesc ce să îi pregătesc micuțului nostru pentru a doua zi dimineață, mai ales că lui îi place foarte mult să mănânce orice cu lapte (cereale, orez, griș etc.). Și m-am gândit, și m-am gândit, până când am avut o idee. Și ce idee…tare gustoasă, sănătoasă, proaspătă și consistentă, mă bucur că am încercat-o. Vă recomand să o încercați de la mic la mare, nu o să regretați. Partea cea mai bună este că merge consumată începând cu vârsta de 1 an.

  • Ingrediente:

– 2 mere mari;

– 1 papaya;

– 2 ouă;

– 400 ml lapte;

– 150 gr. griș.

  • Preparare:

Mai întâi am pregătit fructele: am spălat și am curățat de coajă merele, apoi le-am tăiat cubulețe și le-am pus într-o tavă mică dreptunghiulară de cuptor. După aceea am reluat procesul cu papaya și l-am înjumătățit, curățat de semințe, curățat de coajă și tăiat cubulețe, urmând ca apoi să le așez printre mere.

Într-un castron separat, am bătut ouăle și am adăugat laptele și grișul. Compoziția din castron am adăugat-o peste cuburile de fructe în tava tapetată cu hârtie de copt și apoi am introdus-o în cuptorul preîncălzit la 180° C, timp de aproximativ 40 de minute (sau până când se rumenește).

Din budinca de mere cu papaya am mâncat micul dejun toți trei și a rămas suficientă și pentru următoarele zile, păstrându-se proaspătă în frigider.

 Poftă bună!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.