Muzica ne da aripi. S-o lasam

Ieri am avut o seara aglomerată în bucătărie: multe preparate de pregătit, iar dacă se putea, nu spuneam nu la încă un cuptor temporar ca să pot duce la bun sfârșit ce mi-am propus să fac într-un timp optim. Hei, eu mi-am propus să fac toate acele preparate, așa că îmi asum.

După ce A. s-a culcat, la ora 20 ne-am răsfățat cu niște înghețată din comerț, un episod pus pe USB dintr-o emisiune culinară internațională, iar apoi deja simțeam cum cheful scade invers proporțional cu ce doream să fac în restul serii.

Așa că am apelat la prietenul de încredere care nu mă lasă niciodată la greu, muzica. Puțin Shinedown, Ghost, Kissin’ Dynamite, Halestorm, Disturbed, Theory of a Deadman, Amorphis, Rise Against și alte asemenea trupe pentru mine merg ascultate oricând, oriunde.

Acea muzică care ne redă starea de bine, o îmbunătățește, care ne relaxează și care ne face (într-un mod caraghios și plăcut) să ne comportăm ciudat, prin toate direcțiile, cu capul care fentează legile fizicii și corpul care parcă acționează separat la stimulii muzicali.

Totul merge mult mai ușor cu muzica în urechi și în suflet, acea muzică fără de care viața nu ar avea culoare și sens atunci când toate celelalte lucruri îți arată contrariul.

Atunci când corpul și mintea sunt încărcate de toată agitația de zi cu zi, atunci când crezi că cedezi, atunci când simți că ai nevoie de o pauză, atunci când simți că nu ai făcut încă nimic pentru tine și a trecut ora, ziua, săptămâna, muzica este de multe ori răspunsul.

Pe lângă conștientizarea emoțiilor noastre, pe lângă faptul că trebuie să înțelegem că nu trebuie să le facem pe toate, pe lângă faptul că suntem oameni și nu mașinării programate să funcționeze la capacitate maximă indiferent de oră, câteodată (sau mai des) avem nevoie de un nou ritm care să vibreze în interiorul nostru, un ritm al muzicii pe care o îndrăgim și care ne ajută oricând avem nevoie, precum o bătaie pe umăr sau o vorbă bună la momentul potrivit.

Muzica ne oferă culoare, magie.

Muzica ne dă aripi.

Muzica e ca un medicament sau pansament.

Muzica ne întărește sistemul imunitar.

Tot ea ne relaxează complet, ne crește nivelul hormonului fericirii.

Indiferent ce anume îmi propun să fac în casã și nu numai, sunt dăți când simt că mai obosesc și atunci muzica mă ridică, mă motivează. Totul devine mai clar, mai ușor de îndeplinit, mai bine făcut și având spor, mai eficient.

Bineînțeles, muzica este prezentă zilnic în viața noastră sub diverse forme, nu doar atunci când dăm de greu: cântat, ascultat muzică pe Spotify, cântat la chitară, la pianină, la trianglu și orice altceva ne e la îndemână și produce muzică, împreună cu mezinul familiei.

Încercăm să simțim cu fiecare parte a corpului muzica de calitate și cu fiecare melodie pătrundem mai profund într-o stare de pozitivism și mindfulness.

Încercați mereu să vă aduceți aminte că vă stă la îndemână oricând doriți sau aveți nevoie, important e să vă lăsați mintea, sufletul și brațele deschise muzicii.

 

Sursă foto: Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.