Activitati cu copilul mic pe parcursul zborului cu avionul

A trecut și prima experiență de acest gen pentru cel mic, un zbor cu durata de aproximativ trei ore, un timp la care s-a mai adăugat timpul de așteptare din aeroport și timpul de întârziere la decolare din cauza traficului aerian.

Cum copiii, în general, sunt ființe curioase, dornice să descopere locuri noi, dar în același timp au o capacitate mai scăzută decât noi, de a-și păstra răbdarea și atenția pentru un interval lung de timp, e important să găsim activități în care să își dorească să se implice pentru a face mai ușoară toată această călătorie.

Știu că nu de puține ori am citit sau auzit persoane care întrebau temătoare în stânga și în dreapta ce pot face pe durata unui zbor cu copilul, pentru a nu se plictisi și pentru a nu cauza deranj în jurul lor.

Recunosc că de-abia așteptam să călătorim împreună cu cel mic și durata medie a zborului deja parcurs nu ne-a speriat, iar în momentul în care urma să facem bagajele ne-am gândit ce puteam lua cu noi ca să fie pe placul băiatului nostru, dar în același timp să nu ocupe mult spațiu și să fie ușor de cărat.

Vă împărtășesc lista noastră cu tot ce am luat pentru ca mezinul să aibă activitate care îi place, să îi facă zborul mai plăcut, să simtă că trece mai repede și să nu fie messy:

cărți de citit – întrucât îi place foarte mult acest tip de activitate și are răbdare să citim destul de multe povești consecutiv, am luat cu noi în ghiozdan 6-7 cărți (unele cu mai multe povești), ca să avem atât pentru drum cât și pe parcursul zilelor în vacanță;

un caiet și carioci lavabile – agreează mai mult ideea de caiet (unde foile sunt atașate și nu se împrăștie) decât foile albe și pentru a se distra mâzgălind am luat un pix și 7 carioci super-lavabile pe care și le-a ales personal cu o zi înainte de călătorie (ca să aibe culorile care îi plac cel mai mult);

carte de pictat cu apă – noi avem câteva astfel de cărți din gama Water Wow! și sunt absolut minunate. Le are de la 1 an și îi plac mult, se distrează pictând și descoperind elemente care apoi dispar când pagina se usucă și le poate folosi oricât dorește. Au și o pensulă cu rezervor de apă, astfel că nu există riscul de împrăștiere a apei în jur;

puzzle-uri – este la vârsta la care a deprins foarte repede cum se face un puzzle și este motivat să încerce să rezolve anumite puzzle-uri pe care le avem, așa că am luat 4 puzzle-uri cu noi și le-am putut face fără probleme pe măsuța atașată la scaunul din față;

o pisică de pluș – una dintre puținele sale jucării de pluș avute, pe care o îndrăgește și cu care s-a simțit cel mai confortabil să meargă în avion, ca să o aibă alături de el pe scaun.

Toate acestea au fost împărțite în două ghiozdane pe care le-am avut cu noi, neocupând mult spațiu și totodată fiind exact ce A. avea nevoie ca să se distreze și relaxeze în același timp.

Bineînțeles, pe lângă toate cele menționate mai sus, s-a mai adăugat joaca cu o centură fascinantă, cu brațul dintre scaune, cu măsuța atașată la scaunul din față și la parasolarul din dreptul rândului nostru, că am avut un rând de trei scaune pentru noi (joacă în limite normale, cu grijă, fără să exercite prea multă forță asupra lor și fără să deranjăm pe ceilalți din jur).

Așadar, în funcție de vârsta copilului și de ce anume îi place să facă și cu ce să se joace, vă recomand să găsiți acele elemente de compromis, pe placul celui mic astfel încât să nu vă încărcați cu prea multe. De asemenea, ce știu că funcționează mereu, cel puțin în cazul nostru, este faptul că îl lăsăm pe băiat să își aleagă singur din câteva opțiuni oferite de noi și astfel e mult mai dispus să accepte, să vrea și să se joace cu ce are luat apoi în bagaj, fără supărări și alte emoții negative.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.