Cand credeam ca le-am vazut pe toate, s-a intamplat asta (creativitate la cote înalte)

Ieri seară ni s-a ars unul dintre cele două becuri muncitoare din sufragerie, așa că azi am decis că e momentul să-l schimbăm cu unul nou, ca să ne vedem și noi mai bine.

Toate bune și frumoase. S-a urcat soțul pe scară, a dat plafoniera jos, a început să răsucească becul și, surpriză, după ce a început să-l defileteze, a rămas în mână doar cu jumătate de bec, partea metalică rămânând înfiletată în interior. Wow, la asta nu ne așteptam (lucrurile prin casă chiar ne urăsc câteodată 🙂 ). După câteva momente de gândire am venit cu soluția:

Pasul 1: hai să oprim siguranțele, ca să nu ne prăjim și noi, ca becul;

Pasul 2: acum hai să încercăm să scoatem restul din bec – 3, 2, 1 – pare că nu a mers, era prea bine înfiletat și prea subțire marginea metalică ca să ne avântăm prea insistent în încercarea de a mai deșuruba ceva cu mâinile goale;

Pasul 3: cu ce oare am putea să rezolvăm situația?

Pasul 4: încă ne gândeam…;

Pasul 5: ce nu am folosit pe vremea asta călduroasă și ar fi utilă? Mănușa de ski! Hai la dulap. Pâș-pâș pe întuneric, am găsit-o.

Pasul 6: am îmbrăcat mănușa, mă simțeam pregătită pentru operațiunea ”Becul”;

Pasul 7: la naiba, de-abia mai încape degetul acum, nu pot să apuc nici marginea aia, useless;

Pasul 8: sau nu – cum degetul meu îmbrăcat în mănușa de ski era aproximativ cât diametrul corpului metalic, l-am introdus cu grijă și am început să răsucesc până am reușit să încep deșurubarea;

Pasul 9: după câteva secunde și câteva răsuciri, am putut apuca cu mâna goală apoi marginea metalică și să deșurubez complet ce mai rămăsese din becul ăla. Evrika!

Acum cu becul îndepărtat complet, puteam pune unul nou. Dar stai, că nu e așa simplu, de ce ar trebui să fie schimbatul becului floare la ureche?

Scoatem din cutia cu becuri primul bec, cică e nou, însă interiorul său se deplasa așa de mult încât am zis că nu ne permitem să se strice mai rău plafoniera aia sau sistemul de iluminat, așa că a doua oară a fost cu noroc și cum becul era bun, l-am montat și gata.

După vreo 15 minute și ceva gândit, am rezolvat treaba; drăguț tare când trebuie schimbat ceva prin casă, se lasă greu.

Ce pot spune, dacă întâlnim situații dubioase ce ar fi trebuit să se rezolve mai simplu, e nevoie să devenim creativi. Toată joaca asta cu A. sub foarte multe forme, dar cu puține lucruri la îndemână really pays off. Așa că vă doresc cât mai multă joacă și dezvoltare a creativității și cât mai puține becuri de schimbat 🙂 .

Sursă foto: Pexels

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.