Si uite asa, putin cate putin se desprinde de mine

Acum câteva zile, după masa de prânz, am rămas prin casă o bună bucată de timp întrucât afară încă era prea cald ca să ieșim în mijlocul zilei. Și după ceva joacă, citit, desenat și alte activități grozave și fizice alături de cel mic și de soț, m-a cuprins o oboseală teribilă.

Corpul meu resimțea lipsa câtorva ore bune de somn de-a lungul ultimelor zile, mai ales, că deși au spart de ceva timp ultimii dinți, tot crescând, provoacă durere și fiind mai mare, A. o percepe altfel.

Așa aș fi dormit, și era deja ora 14. Așa că i-am întrebat pe cei doi bărbați ai casei dacă e în regulă să petreaca timp împreună doar ei (dacă cel mic simte că poate să stea o oră fără mine, știindu-mă totuși în casă, și soțul dacă poate lua o pauză de la lucrat), ca să pot dormi o oră și cum cel mic a fost de acord, mi-a făcut cu mâna în semn de ”somn ușor, mami” și m-au lăsat singură, în liniște, în dormitor, unde am recuperat somn într-o oră cât alții în mai multe ore 🙂 .

După 60 de minute fix, au venit în cameră și m-au trezit împreună, frumos, în liniște, iar apoi țup direct pe mine. Din secunda următoare trebuia să fiu gata de o nouă rundă de distracție, și ce mi-a plăcut.

Le-am mulțumit mult că m-au lăsat să mă odihnesc și am apreciat că au depus amândoi efortul de a-mi lăsa o oră doar pentru mine, pentru odihnă.

Am înțeles că s-au jucat, au citit, au tot desenat, au făcut puzzle, s-au uitat pe fereastră, s-au jucat cu motanul, nu au dus lipsă de activități și m-am bucurat că s-au descurcat atât de bine împreună, a fost liniște, nu am auzit nimic cât am dormit (am somnul ușor).

După ce mi-au povestit ce au făcut fără mine, tati l-a întrebat dacă va dori să mă mai lase să dorm ca să se joace doar ei doi și a zis că da, pare că s-au simțit tare bine.

Uite că alte două zile mai târziu, s-a întâmplat din nou, de data asta dimineața. Când l-a auzit că s-a trezit și văzând că eu simțeam nevoia să mai dorm (deși mereu sunt matinală și mă trezesc ușor, uite că mi s-a întâmplat și mie să vreau să mai stau puțin în pat), s-a dus și au stat împreună ceva timp.

La 09:40 (o ora wow pentru mine, de prea mulți ani nu m-am mai trezit la o astfel de oră și nu că m-ar fi obligat cineva să mă trezesc mereu devreme, ci pentru că așa funcționează organismul meu) au venit încetișor să mă trezeasca. Nu-mi venea să cred cât dormisem și ce frumos din partea lor a fost că m-au lăsat să mai recuperez puțin. Restul zilei a fost așa de bine să fiu în formă completă.

Următoarea zi, după ce venisem de afară, soțul și-a adus aminte că e nevoie să coboare până la magazinul de lângă casă să cumpere ceva și micuțul nostru, după ce se descălțase, când l-a auzit, a întins repede mâinile spre el ca să-l ia la magazin. I-am spus că eu voi rămâne acasă, ca să știe și ne-a indicat că nu îl deranjează acest lucru, așa că s-a încălțat și au mers împreună (father-son bonding la nivel ridicat).

Mi se pare minunat să văd cum al nostru băiețel crește așa armonios și cum încet-încet începe să se desprindă de mine, în mod natural, fără să fi fost forțat și să fi resimțit vreo presiune din acest punct de vedere. Întrucât soțul este în egală măsură implicat în creșterea celui mic și în petrecerea unui timp de calitate alături de noi, treptat, copilul a început să devină și mai tolerant față de tati decât înainte și să se simtă suficient de în siguranță, cât să îmi permită o pauză binemeritată de somn.

Alte persoane știu că preferă să plece de acasă o perioadă ca să ia o pauză de relaxare, eu prefer să rămân acasă și să dorm puțin, e mult mai bine după, în cazul meu. Fiecare dintre noi este liber să își aleagă ce variantă îl/ o avantajează mai mult, relaxarea și odihna sunt necesare oricui.

Sursa foto: Pexels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.