Siropul de ridiche neagra, natural si eficient in tratarea gatului iritat si a tusei

Zilele trecute ne-am confruntat, atât eu cât și A. cu o răceală drăguță, așa ca de sezon. Avem imunitatea ridicată, dar nu ne putem feri nici noi chiar de toate virusurile din aer, ce să facem acum.

A debutat clasic în cazul amândurora: cu gât iritat, tuse și rinoree.

Personal, din cauza gâtului inflamat, am avut un disconfort foarte mare, întrucât (deși nu am mai pățit asta până acum) la răceala aceasta mi s-a declanșat o criză puternică de astm (astm declanșat de ambrozie, acum 3 ani; voi povesti despre asta într-un articol ulterior) și timp de două zile, deși mi-am respectat și chiar mărit dozajul pentru a-l ține sub control, am avut mari dificultăți în a respira și a face cam orice (și astfel mi-a fost destul de greu să merg prea repede sau să fac cam orice, inclusiv să citesc – mai ales că noi citim mult, așa că tati a fost vocea de bază pentru povești).

Pe lângă multă hidratare cu apă, ceaiuri și alăptare în cazul celui mic, vitamine din consumul de fructe și legume proaspete, odihnă, multă joacă și iubire, trebuia să facem ceva în legătură cu acel gât care ne-a indus o tuse inițial seacă și care mie îmi provoca disconfortul mărit, pentru a-l ajuta să își revină cât mai repede și cu cât mai mult ajutor natural.

În urma unor căutări care nu duceau la niște rezultate pe măsura așteptărilor mele, am vorbit cu medicul de familie să vedem ce putem face și ne-a recomandat acest leac natural care funcționează foarte bine pentru orice vârstă. L-am pus imediat în aplicare și a avut un efect neașteptat de rapid. Fără să exagerez, după 20 de minute de la înghițirea a jumătate din cantitatea siropului format, toate acele simptome supărătoare care mă deranjau (gât uscat, înțepător, inflamat și îngreunarea respirației cauzate de astm) au dispărut.

Recomand prepararea acestui sirop încă de la primele semne ale răcelii/ tusei/ gâtului iritat.

Datorită acestuia, soțul nu a răcit, deși am petrecut zilele împreună, cu multă joacă și respirat același aer (începuse să aibe semne de debut a răcelii, și cum a simțit că începe să i se irite gâtul, cum a luat și el câteva zile cu noi siropul și astfel și-a întărit imunitatea pe cale naturală).

  • Cum se face siropul de ridiche neagră

După ce am cumpărat o ridiche neagră mare (sau mai multe, dacă răceala a debutat deja sau mai mulți membri sunt în aceeași stare), aceasta trebuie spălată foarte bine și lăsată să se usuce.

După aceea, am tăiat în partea de sus ridichea, ca un capac și am scobit interiorul, lăsând o grosime a pereților cam de 1,5 cm (depinzând cât de mare e ridichea, putem lăsa chiar și 2 cm). În interiorul acesteia, am turnat câteva linguri de miere, astfel încât să fie umplut jumătate spațiul decupat și apoi am acoperit ridichea cu capacul tăiat la început.

În cazul în care ridichea nu stă dreaptă, o putem așeza deasupra unui pahar sau a unui castron cu marginile înguste.

După 8 ore în care am lăsat-o acoperită, am ridicat capacul și interiorul am observat că s-a umplut mai mult, mierea fiind acum mai lichidă, în amestec cu sucul extras de la ridichea neagră.

Am turnat tot conținutul într-un pahar și din el am băut toți trei. Este foarte gustos și dulce, așa că nu a fost o problemă în acceptarea lui de către copil, mai ales că îi place mult mierea. După aceea, în aceeași ridiche, am turnat din nou miere și am mai lăsat-o alte 8 ore la ”preparat”. O ridiche poată fi folosită de 3 ori maximum, întrucât apoi se usucă și nu mai poate extrage mierea suficient suc din legumă.

În măsura în care copilul este alergic la miere, siropul de ridiche neagră se poate face și cu zahăr, însă va fi o eficiență mai scăzută.

Am repetat întreg procesul timp de câteva zile, până ne-a lăsat complet răceala, cu toate simptomele aferente.

Așadar, dacă voi sau copiii voștri sunt răciți sau dau semne de răceală, vă recomand să cumpărați imediat această legumă care pe timp de frig mi se pare de nelipsit din casă.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.